středa 14. listopadu 2012

Nádraží-Díl osmistý padesátý osmý...



V minulém dílu jste viděli...

Patrik se dostává do funkce vrchního vyhýbkáře a tak si konečně získá průvodčí Martu pro sebe.
Arnošt Vrcha je při přecházení kolejiště zachycen projíždějící drezínou, kterou pak vleče za sebou celých deset metrů. Zatímco stojí bezradně nad vykolejenou drezínou, přednosta stanice již píše jeho odvolání z funkce výpravčího.Tak je dokončena ďábelská intrika,kterou Miluška připravovala již celý měsíc!

 Vrcha zatím nic netuší a stojí dál v kolejišti...

Ve vyhýbkářské šatně je mezitím veselo. Patrik slaví své povýšení a celá parta vyhýbkářů zvesela tančí mazurku. Bohužel pro Patrika oslava nedopadne dobře. Když se večer vrací v podroušeném stavu domů a těší se na shledání s Martou, nečekaně se shledá s jejím otcem, který jejich vztahu nepřeje. Patrik ho pozdraví a popřeje mu pěkný večer. Ovšem zatrpklý otec Patrikovi nepopřeje nic! Tím Patrikovi zkazí celý zbytek dne.

Vrcha dál nic netuší a stojí v kolejišti...

Na perónu se baví uklízečka Drahuška Flundrová s bezdomovcem Ulrychem. Ulrych jí vypráví, jak býval kdysi krásný a vzdělaný. Drahuška mu lichotí, že vzdělaný je jistě pořád a na kráse, že nezáleží. Kdyby se oholil a seškrábal si ponožky z nohou, byl by jistě pohledný muž. Ulrych jí dojatě děkuje a slibuje, že jí ze hřbitova přinese květiny. Drahuška mu slíbí, že mu bude odlívat Iron. Další nadějný vztah na obzoru?!

Nic netušící Vrcha dál stojí v kolejišti...

Na nádraží přichází kontrola! Přednosta stanice Jaromír Pulkrábek zmateně pobíhá po kanceláři. To netušil! Intrikánská sekretářka Miluška ho škodolibě sleduje a nenápadně mu schová podklady, které Pulkrábek potřebuje! Kontrola zjistí, že Pulkrábkovi na nádraží mizí vlaky. Pulkrábek kontrolory ujišťuje, že vlak jen tak nezmizí, leda, že by ho někdo vynesl nenápadně z nádraží, ale kontroloři jsou neoblomní! Zmizelo pět nákladních a jeden spěšný vlak. Přednosta stanice se hroutí a sekretářka Miluška se ve své kanceláři ďábelsky chechtá.

Vrcha neví o kontrole a dál stojí v kolejišti...

Milušku ovšem smích brzy přejde. Kontrola se ukáže být šprýmem Pulkrábkova starého kamaráda Vojty Pišingra, který s ním sloužíval na starém nádraží. Pišingr navíc nalezne dokumenty, které Miluška schovala a tak Pulkrábek Milušku vyhodí. Miluška nyní ďábelsky pláče.

Vrcha celou fingovanou kontrolu přestál v kolejišti...
  
Honza Klouda v rychlíku načapá plné kupé černých pasažérů. Vyhodí je na první zastávce a dá všem mastnou pokutu. Na nádraží to jde radostně sdělit přednostovi stanice. Ten však při informaci o černých pasažérech zbledne! Sdělí Kloudovi, že na nádraží směřovala delegace senegalských nádražáků, která měla cestu zdarma! Navíc Kloudovi vynadá za mastný pokutový bloček!

A Vrcha upadá do kómatu...

A nyní 859.díl...

2 komentáře: