pondělí 25. února 2013

I my cirkusáci, podáváme vrcholný sportovní výkony!


 Ano! I my cirkusáci podáváme vrcholný sportovní výkony!
V tisku a v televizi je to pořád jen to Šebrdle, nebo Jágr! A na sportovní kvality takových sportsmenů, jako je třeba Miss Twigy, která rozerve lodní řetěz jako by byl ze sponek na vlasy, se pořád zapomíná!
 A co třeba slavnej zápasník s maskou! Ten sejme každýho, kdo má odvahu se s ním v manéži poměřit
 Tak je pravda, že to bejvá často domluvený, nebo že soupeře složí židličkou z lóže, ale to nic nemění na tom, že je stále cirkusovým velmistrem! Ostatně domluvený výsledky bejvaj i ve fotbalový lize a vadí to snad na svazu někomu? Tak co!
 Párkrát jsme v cirkusech sepsali petlici, aby se v „Brankách-bodách-sekundách,“ nemluvilo jen o masových sportech, jako jsou fotbal, hokej, kolová a kuličky! Ale aby se informovalo i o jiných důležitých sportovních odvětvích!
 Nesmí se zapomínat na provazochodce, manéžové zápasníky, cvičence na perský štangli a hadí ženský! Jejich výkony jsou náhodou aplaudovaný víc, než výkon nějakejch horolezců!
 Pche! Vidí ty horošplhače snad někdo?! Nevidí! A to se jim cpou reklamy na bágle a snad i na trencle! Docela bych chtěl vidět účinek nějaký reklamy na nepálskýho šerpu nebo tibetskýho stuhu!
 To, kdyby nás někdo zasponzoroval, tak by to mělo, alespoň nějakej smysl!
 Nás vidí v cirgusu móc lidí! A tak se ptám! Kdo vidí šplhouna v osmitisících metrech, nebo polárníka na točně!  He?! Nikdo co?! Alespoň nevím nic o tom, že by dav fanoušků lemoval Čumulungmu až k vrcholu!
 V případě polárníků to jde možná vysvětlit přítomností tučňáků! Tam bych osobně toleroval nějakou reklamu třeba na slavnostní frak, ale jinak?! Nevím, nevím?
 A přitom, jak by se na našich lvech krásně vyjímal nápis: Puma!
 No já vím, že puma neni lev, ale až bude někdo dělat škrpály Lev, tak to můžem změnit.
 A co třeba fakír? No co?! Nápis přes celý záda: Spojené hřebíkárny s.r.o.
 A tímto vyzývám všechny výrobce značkových předmětů! Investujte do reklamy v cirgusech! Vyplatí se vám to a neprohloupíte!
 Na kostýmy čínskejch akrobatů bych například navrhoval tento nápis: Čím vic pružek - tim vic Adidas!
Oni totiž ve svém volném čase vypomáhají přetížené německé ekonomice v šití bot a tepláků! Prej na to maj povolení od výrobce. Takže od nich už máme všichni kecky a trenky! A musím říct, že značka je holt značka. Takže nevim, proč jim z toho Adidásu nepošlou sponzorskej příspěvek!
 A taky státní inštitůce by nemusely přijít zkrátka!
Na vohoz plivače ohně by šlo umístit: Hasičský záchranný sbor. Stejně k nám jezděj skoro pokaždý po jeho vystoupení! Takže kdo jim zajišťuje chleba?! A voni furt nic!
 A takový ministerstvo financí, by mohlo zasponzorovat třebas našeho kouzelníka! On při svém vystoupení nechává mizet peníze …
 Takže ještě jednou a naposled! My nejsme o nic horší než kdejakej šáchmatista! My chceme sponzory, my chceme sponzory, my chceme sponzory…
 Ale asi dostaneme zase… Víte co, ne?!
 I když?! Pokud ho dostaneme, jsem ochotnej si na kabát napsat:  Pan XY - Prodej hnojiv!

Žádné komentáře:

Okomentovat