pátek 8. března 2013

Pohádky pro cirkusový dětičky


Vyprávět těm našim miláčkům pohádky - to není jen tak!   Uvědomte si, že ty ďáblové moc dobře věděj, jak to na světě chodí! Takže je rozhodně neuspokojí, když jim řeknete, že Rumcajs a Manka měli Cipíska!
 Voni hnedka chtěji vědět, jestli je opravdu Cipísek Rumcajsův a jestli už Manka někoho před Rumcajsem měla a tak podobně! To pak začnete vyprávět pohádku a najednou zjistíte, že končíte Kámasůtrou!
 Ani s Červenou Karkulkou byste moc neuspěli! Protože každý cirkusácký dítě ví, že co taková šelma jednou sežere, to už z ní vcelku nedostanete!
Dvanáct sirotků po minulém krotitelovi lvů by mohlo vyprávět…
 No. Takže jim musíme vyprávět pohádky snadno uvěřitelný a založený na reálnejch životních situacích!
 Třeba o tom, jak šípková Růženka sto let spala a spala, až jí jednou našel krásnej princ! No a ten, když uviděl tu scvrklou, stoletou stařenu, nataženou na zpuchřelým kanapi, tak se s hrůzou otočil a jestli ho nikdo nechytil, tak s jekotem utíká dodnes!
 Nebo taková Perníková chaloupka. Artisté na volném laně – Jeníček a Mařenka, odejdou neprozřetelně od svého rodného cirkusu ke konkurenci. Majitelka konkurenčního podniku je nejdřív přivítá a královsky je platí! Jeníček a Mařenka se nechají omámit a začnou vystupovat jako duo Jenini a Mariana! Když cirkusu poklesnou návštěvy a principálka nemá na vejplaty, dojde na ně! Celý cirkus hladoví a tak původní osazenstvo rozhodne, že Jeníček a Mařenka budou zčásti sežráni divou zvěří, a zčásti si je daj k večeři!
Principálka si je nechá zavolat do manéže a nechá hlasovat o tom, koho hodit medvědům a tygrům, a koho ugrilovat k véče!
Velkou většinou je Jeníček vybraný pro skrmení dravou zvěří! Byl to totiž hnusnej, tlustej a věčně zpocenej dobytek. Takže jako strava pro lidi nic moc!
Principálka si zavolá oba akrobaty ke klecím. No a nyní následuje ta známá dramatická scéna s lopatou! V našem případě se ovšem nejedná o lopatu, ale o vidle, na kterých se tygrům podává maso ke krmení!
Takže teda principálka požádá Jendu, jestli by se nenapíchnul na vidle. Jenda dělá blbýho (mezi námi-blb to byl) a dělá, že neví, jak se na vidlici visí!
Majitelka se zeptá, jestli to nikdy neviděl, a jestli by to teda chtěl předvést, jak se na vidlici visí?! Jeníček, že ano! A tak teda principálka vzala dvojzubec a vrazila ho do Jeníčka!
 A Mařenka?! Ta byla hlavním účastníkem večeře! Měla místo přímo uprostřed stolu!
 No neděste se né?! Musíme přece nějak ty naše ratolesti udržet u nás pod šapitó! Jinak by se to rozuteklo ke konkurenci!
 Jo, a když to budete vyprávět i doma svejm dětem, tak uvidíte, jak si budou vážit domova a nebudou courat nikde po nocích!

KONEC

Žádné komentáře:

Okomentovat